Négy részletben mutatja be Rowling egy varázsiskola történetét

Forrás: EW

-

A Harry Potter szerzője előkészíti a terepet az ősszel érkező filmnek.


Négy részletben mutatja be keddtől egy észak-amerikai varázslóiskola történetét J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam szerzője a honlapján. A négy napon át – keddtől péntekig – a Pottermore.com honlapon részenként megjelenő írások a mozikban ősszel debütáló Legendás állatok és megfigyelésük című filmhez szolgálnak izgalmas adalékokkal.

A Pottermore.com bejelentése szerint a Magic in North America (Varázslat Észak-Amerikában) című sorozat az amerikai varázslóiskolát, Ilvermornyt mutatja be. A Potter-történetek rajongói megismerkedhetnek a varázslóvilág mindeddig felfedezetlen sarkával – ígérte honlap.

J. K. Rowling számos új munkán dolgozott az utóbbi időben, legutóbb részt vett a Harry Potter and the Cursed Child című színházi produkció létrehozásában (amelynek szövegkönyve nyomtatásban is meg fog jelenni), és bűnügyi regényei is megjelentek Robert Galbraith álnéven.

Az írónő székét, amelyen ülve az első két Harry Potter-regényt írta, pedig a napokban árverezik el. Kikiáltási ára 12,7 millió forintról indul.