Négy nap után került elő egy elkóborolt autista fiú Ausztráliában

-

A rendőrség szerint csoda, hogy élve találták.


A 11 éves Luke Shambrookot rendőrségi helikopter vette észre, amint az Eildon-tavi Nemzeti Park kempingjétől három kilométerre, egyenetlen területen barangolt. A sértetlen, ám kiszáradástól és kihűléstől is szenvedő kisfiút a mentők szállították kórházba.

„Bizonyos tekintetben ez csoda" - nyilatkozta a sajtónak Rick Nugent rendőrparancsnok. Emlékeztetett, hogy a területet sűrű erdősség borítja, az éjszakák pedig hidegek, ráadásul kedd reggel szinte egyfolytában esett az eső.

„Hatalmas megkönnyebbülés, hogy pont most sikerült rábukkanni. Nehéz leírni az örömünket" - tette hozzá. A keresésben több mint 120 ember vett részt.

A mentőcsapat tagjaiban hétfőn új reményt keltett, hogy a tó vízétől távol ráleltek Luke sapkájára. Ez volt az egyetlen ruhadarab, amely a többnapnyi keresés után előkerült.

Mivel családja szerint a kisfiú szeret bujkálni és nagyon szereti a vizet, attól féltek, hogy belefulladt a tóba. A család emellett azt sem tartotta lehetetlennek, hogy Luke nem válaszol az őt szólító hívásokra, és egyáltalán nem veszi észre, hogy elveszett.

Rick Nugent a sajtó előtt dicsérte Luke bátorságát, mozgékonyságát és ellenálló képességét. Hozzátette azt is, hogy minél inkább húzódott volna a keresés, annál nehezebb lett volna a kisfiú nyomára bukkanni.