Négy meccs után világbajnok, és feljutott a női hokiválogatott

Fotó: MTI/ÚJ KÍNA / Li Csün-tung

-

A mieink 4-2-re verték a házigazda olaszokat a Divízió I/B-s világbajnokágon, és biztossá tették a tornagyőzelmet, valamint a feljutást is.


A magyar női jégkorong-válogatott 4-2-re nyert pénteken a házigazdák csapata ellen az olaszországi Asiagóban zajló divízió I/B-s világbajnokságon, ezzel négy fordulót követően is százszázalékos és az utolsó kör eredményeitől függetlenül feljutott a második vonalat jelentő divízió I/A-ba.

A történelmi sikert - a magyar női válogatott ugyanis még soha nem szerepelt a Divízió I/A-ban, azaz a világ 9-14. legjobb csapatainak mezőnyében - nagyszerű játékkal érte el. Az esélyesebbnek tartott letteket és kazahokat is legyőztük, mielőtt az ugyancsak feljutásra hajtó házigazdára került volna a sor.

A Jégkorong blog beszámolója szerint Marton Tibor csapata az első harmad végére került meggyőző mezőnyfölénybe, amit az utolsó percben tíz másodpercen belül ütött két góllal tett látványossá.


Ünneplés a meccs végén

Egy osztállyal fentebb léptek a magyar hokis lányok!

Posted by VS.hu Sport on Saturday, April 9, 2016

A második harmadot is nyertük, méghozzá 2-1-re, így az utolsó harmadban hiába jöttek közelebb egy szerencsés góllal az olaszok, nem volt valós esélyük a pontszerzésre.

A győzelmével feljutó magyar csapat 2017-ben a Divízió I/A-s tornán Japánnal, Ausztriával, Franciaországgal, Dániával és Norvégiával mérkőzhetnek majd a magyar lányok.


Eredmény:
Magyarország-Olaszország 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)
a magyar csapat gólszerzői: Pintér (19.), Dabasi (19.), Németh (23.), Horváth (34.)

A magyar válogatott korábbi eredményei:
hétfőn:
Magyarország-Hollandia 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
kedden:
Magyarország-Lettország 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)
csütörtökön:
Magyarország-Kazahsztán 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

A magyar válogatott utolsó mérkőzése:
vasárnap:
Magyarország-Kína 13.30