Négy kölyköt hozott a világra egy szibériai tigris Kínában

-

Ez volt a fiatal nagymacska első vemhessége. Gyakran előfordul, hogy egy tigrisnek egyszerre több – két vagy három – kölyke születik, de a négyes ikrek még a szibériai tigriseknél is igen ritkák.


A Csicsihaer településen található Lungsa állatkert anyatigrisének ez volt az első vemhessége, és hírek szerint nem volt könnyű a szülés. Első kölykének világrahozatala különösen hosszan tartott, valamennyi közül ez volt a legnagyobb kölyök.


A négyes ikrek legidősebbje a többihez képest gyengének mutatkozott, ezért gyorsan kerestek neki egy szoptatós nőstény kutyát, amely gondjaiba vette, az anya pedig rendesen ellátja a másik három kölykét. A tapasztalat szerint a tigrisek 3-4 hónapon át szoptatják kicsinyeiket.

Tigrisek gyakran hoznak világra egyszerre két vagy három kölyköt, a négyes szülés azonban ritka, Csicsihaerben sem fordult még elő.A szibériai, más néven amuri vagy mandzsúriai tigrisek a világ legveszélyeztetettebb fajai közé tartoznak. Vadon elsősorban az orosz Távol-Keleten, Szibériában, Északkelet-Kínában és a Koreai-félsziget északi részén fordulnak elő. Feltételezések szerint kevesebb mint 500-an lehetnek, közülük 18-22 élhet a kínai erdőkben.