Négy helyet javított a Storck-csapat a két csúnya döntetlennel

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A két szeptemberi Eb-selejtező után a legfrissebb FIFA-ranglistán a 33. helyen áll Magyarország. Újra az első tízben vannak a spanyolok.


Az október 1-jén kiadott FIFA-világranglistán Magyarország a 33. helyet foglalja el, ami azt jelenti, hogy az aktuálisan éppen Bernd Storck által irányított válogatott négy helyet javított az egy hónappal ezelőtti rangsorban. Az első helyen továbbra is az argentinok állnak, Lionel Messiék közel 200 ponttal előzik meg a belgákkal helyet cserélő és már a második helyen tanyázó németeket.

Nagyot ugrottak előre a spanyolok, akik a múltkori gyászos 11. helyük után most már a 6. pozícióban feszítenek, közvetlenül a brazilok előtt. Akiket pedig a száguldó Wales követ, míg a top 10-et Chile és Anglia zárja.

A magyar válogatottal egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő válogatottak közül a román csapat áll a legelőkelőbb helyen, Anghel Iordanescu brigádja még úgy is 13., hogy 6 helyet rontott szeptemberhez képest. Észak-Írország viszont ugyanennyit javított, és történelmi magasságokban, a 35. helyen várja a Görögország elleni selejtezőt, amely után – várhatóan – Eb-résztvevőnek mondhatja magát. A selejtezőben hatalmasat perecelő görögök a 44. helyen állnak, míg Finnország a 64., a mieink következő ellenfele, a sokáig szívósan küzdő Feröer-szigetek pedig tíz helyet rontva a 85. a listán.