Négy évtizedes átok tört meg, Bogdánék bánták

Fotó: AFP / JUSTIN TALLIS

-

A Premier League 20. fordulójának nyitányán a West Ham legyőzte a Liverpoolt. Bogdán Ádám a padról nézte csapata hatodik bajnoki vereségét.


A Premier League csapatai nem pihennek, az év végi forduló után máris itt az év eleji, amelyet a West Ham United és a Liverpool találkozója nyitott meg. A mérkőzést a londoni csapat nyerte meg 2-0-ra, ezzel az 1963–64-es szezon után először tudták oda-vissza legyőzni a Poolt a bajnokságban.


Andy Carroll szédületes fejese


Jürgen Klopp csapatának ezúttal nem sok esélye volt a Boleyn Groundon, az angol tudósítások szerint a győzelmével az 5., azaz Európa-liga-indulást érő helyre fellépő West Ham végig irányította a mérkőzést. Az első gólt a 10. percben szerezték a hazaiak Micheal Antonio révén, amelyet az 55. percben a Liverpoolban annak idején számtalanszor körberöhögött Andy Carroll duplázott meg a második félidő 10. percében egy bombasztikus fejessel.

A Liverpool a vereségével egy helyet hátrább csúszott a tabellán, és már csak nyolcadik. Bogdán Ádám ezúttal a kispadról szurkolhatott csapattársainak. És amíg a belga ilyen bravúrokat mutat be, nem is fog egykönnyen odaférni a kapuba.


Mignolet bravúrja