Négy év után bokszolhat magyar bunyós profi világbajnoki övért

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

-

Bedák Zsolt a WBO kispehelysúlyú övét próbálja megszerezni a Fülöp-szigeteki Nonito Donaire-től.


A szerződés aláírásával biztossá vált, hogy Bedák Zsolt lesz a következő kihívója a Fülöp-szigeteki Nonito Donaire-nek, a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnokának.

A Felix Promotion menedzseriroda közleménye szerint Rácz Félix tulajdonos és Bedák Zsolt csütörtökön véglegesítette és írta alá a megállapodást, amely garantálja az április 23-án, Manilában sorra kerülő 12 menetes összecsapás megrendezését.


Bedák Zsolt 2010-ben vívott utoljára címmeccset, akkor technikai K.O.-val kikapott a Puert Rico-i Wilfredo Vasquez Jr.-tól


Magyar ökölvívó négy éve nem küzdhetett világbajnoki címmérkőzésen, akkor Balzsay Károly a nagyközépsúlyú WBA-címét tette kockára Dimitrij Sartison ellen - emlékeztet a közlemény, amely kiemeli, hogy hazai bokszoló még soha nem küzdött ilyen világsztár ellen.

„Ezt a meccset egy Koko Naseem Hamed vagy Madár Roy Jones elleni meccshez tudnám hasonlítani úgy szakmai mint presztízs tekintetében” – fogalmazott Rácz Félix.

A 32 éves magyar öklöző 26 eddigi profi mérkőzéséből 25-öt megnyert, s csupán egyszer szenvedett vereséget. Az Erdei Zsolt irányításával készülő, amatőrként Európa-bajnoki bronzérmes Bedák Zsolt majdnem három évig nem bokszolt, 2013 márciusi visszatérése óta azonban már tíz meccset vívott, s valamennyin győzött.


Donaire vs. Juárez


A WBO jelenlegi világbajnoka, Nonito Donaire egy évvel idősebb Bedáknál, 39 profi meccsen van túl, s 36 győzelem mellett háromszor veszített. A vb-övet decemberben a mexikói Cesar Juarez legyőzésével szerezte meg, s Bedák ellen teszi először kockára.