Négy év börtön az exszeretőjére lúggal támadó orvosnak

Fotó: iStockphoto / luna4

-

Bűnösnek találta testi sértés és kifosztás bűntettében a Fővárosi Törvényszék B. Krisztiánt. A bíróság emellett eltiltotta hivatása gyakorlásától is az egykori kórházigazgatót..


Első fokon a bíróság bizonyítottnak látta azt, amit az ügyészség állított, hogy korábban a Budai Irgalmasrendi Kórházat vezető férfi még 2013-ban, Óbudán támadt rá egykori szeretőjére. A bukósisakot viselő, a magyar szavakat külföldi akcentussal kiejtő férfi megverte, majd levetkőztette a nőt, akinek combjába kábító anyagot fecskendezett, nemi szervére pedig maró lúgot öntött.

A nő a támadás után rendőri védelmet kapott, és úgy nyilatkozott, hogy


hat műtéten estem át, új hüvelyt kell kialakítani, pillanatnyilag sem szexuális életre, sem vizeletürítésre nem vagyok képes, utóbbi problémám miatt egy csövet kellett kivezetni a húgyhólyagomból.

Nem volt előzmény nélküli a támadás, a férfi ugyanis a támadást megelőzően folyamatosan zaklatta a nőt, e-mailben, telefonon, emellett az áldozat munkahelyén is megjelent.

A csecsemő- és gyermekorvosként praktizáló B. Krisztián négy hónapig volt előzetes letartóztatásban, majd 2014 nyarán az ügyészség a nyomozás megszüntetéséről határozott. A határozat ellen a savval leöntött nő panaszt nyújtott be, ezután emeltek vádat az orvos ellen.

A férfi Mikola Istvánnak (aki egészségügyi miniszter volt az első Orbán-kormányban, most pedig külügyminisztériumi államtitkár) az unokaöccse – tudta meg róla korábban a Nol.

B. Krisztián legutóbb azzal került a hírekbe, hogy a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat gyermekorvosa, akit 2015 nyarán alkalmaztak helyettes orvosként.

A VI. kerület idén április végén közleményben úgy reagált, hogy B. Krisztián 2015 októberében kötött előszerződést egy nyugdíjba vonuló gyermekorvos praxisának megvásárlására, az ehhez szükséges összes jogi és egyéb feltételnek megfelelt, azt a hatóság is engedélyezte.

Ezek alapján döntött úgy a képviselő-testület, hogy egészségügyi ellátási szerződést köt vele, ha a szükséges engedélyeket beszerzi. A képviselők előtt ekkor sem volt ismert, hogy a korábban nyilvánosságot kapott bűncselekmény elkövetésének gyanúja B. Krisztiánnal szemben fogalmazódott meg.

B. Krisztián az utolsó szó jogán tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, és egyebek mellett azt mondta, azért áll a bíróság előtt, mert a rendőrségnek nem volt jobb ötlete.