Négy csapat kapott pénzbüntetést

Fotó: AFP / PRAKASH MATHEMA

-

Négy csapat, a Budapest Honvéd, a Videoton FC, az Újpest FC és a Diósgyőri VTK kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi ülésén.


Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a legtöbbet, 400 ezer forintot a miskolci klubnak kell fizetnie, mivel a Ferencváros elleni találkozón szurkolói szidalmazták az ellenfelet, annak egyik vezetőjét és más sportszervezetet is.

Az Újpest 300 ezer forintos büntetést kapott a rendezési előírások megsértéséért, azaz pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, továbbá a szurkolói más sportszervezeteket szidalmaztak.

A székesfehérváriaknak és a kispestieknek egyaránt 100 ezer forintot kell fizetniük. Előbbiek az ellenfél szidalmazása mellett azért kaptak büntetést, mert szurkolóik az öltözőbe vonuláskor négy összegyűrt papírpoharat a játékvezetők közé dobtak. Utóbbiak – ugyancsak a rivális szidása mellett – egy teli sörös pohár játéktérre dobása miatt részesültek bírságban.

A hétvégén egyedüliként kiállított paksi Bartha László három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mivel a játékvezetőt sértő kifejezést használt.