Ne menjen autóval a belváros felé szombaton

-

A belvárosban kerékpáros felvonulás miatt lesz nehéz közlekedni délután, de Budán is fokozódik a helyzet.


Szombaton délután 3 és 7 óra között biciklis felvonulás lesz a belvárosban, emiatt szakaszosan lezárják például a Lánchidat mindkét irányba, és az Erzsébet híd Buda felé tartó oldalát is. Amint átvonultak a kerékpárosok, indulhatnak az autók is.


Bringások útvonala

A kerékpáros felvonulás résztvevői 15 órától a Bakáts téren gyülekeznek, majd innen a Bakáts utca–Közraktár utca–Pesti alsó rakpart–Dráva utca–Dózsa György út–Damjanich utca–Rottenbiller utca–Rákóczi út–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Attila út–Alagút–Clark Ádám tér–Lánchíd–Akadémia utca–Széchenyi rakpart–Garibaldi utca–Nádor utca–Báthory utca–Honvéd utca–Markó utca–Széchenyi felső rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd útvonalon közelítik meg a felvonulás célját, a margitszigeti Nagyrétet.


Közben hajóverseny is lesz

Szombaton és vasárnap rendezik a Dunai Regatta hajóversenyt a Műegyetem rakparton, ezért szombaton 0 órától vasárnap reggel 8 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és az Erzsébet híd között, valamint szombaton 0 órától vasárnap délig a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Budafoki út között. További részleteket erről a BKK oldalán talál.


A tömegközlekedés is változik a lezárások miatt, erről itt talál részleteket.