Ne lepődjön meg, ha újra jön a gázóra-leolvasó!

Fotó: MTI/Oláh Tibor / MTI/Oláh Tibor

-

Idén egyes fogyasztóknál kétszer lehet leolvasás – szolgáltatóváltás miatt.


2016. január elsejével az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyfélkörét a FŐGÁZ Zrt. veszi át. Emiatt lesznek ügyfelek, akiknél rendkívüli leolvasásra lesz szükség. A tájékoztatás szerint a szeptemberben induló rendkívüli leolvasási időszakban elsősorban azokat az ügyfeleit keresi fel a területileg illetékes elosztó társaság, ahol az éves leolvasás a szolgáltatóváltást megelőző nyolc hónapnál régebben, azaz 2015 áprilisa előtt történt meg.

A rendkívüli leolvasást nem követi számla, a célja az, hogy pontosabbá váljon az átadás időpontjában készített elszámolás. Emellett az előre fizetős mérőket is leolvassák és átállítják a szolgáltató munkatársai, igazodva a januári átadás-átvétel feltételeihez. A rendkívüli leolvasásban érintett mintegy 37 ezer ügyfelet a leolvasás várható hónapját megelőző napokban előzetesen, írásban tájékoztatja a szolgáltató.

A szolgáltatóváltást megelőzően a mérővel rendelkező ügyfeleknek lehetőségük lesz óraállásukat bediktálni a 2015. december 1–31. közötti időszakban.

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy az E.ON munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják magukat, és kizárólag a mérő gyári számát, valamint az aktuális óraállást rögzítik kézi adatrögzítő készülékkel, készpénzbefizetéseket nem kérnek és nem fogadnak el.

A szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON-csoport árampiaci ügyfeleit.