Ne is próbáljon közlekedni a belvárosban szombat délután

Fotó: MTI / Kallos Bea

-

Kerékpáros felvonulás lesz, amely több kerületet is érint. A vasárnap sem telik el útlezárások nélkül.


Jelentősen korlátozzák a forgalmat Budapest belvárosában szombat délután, lezárják egyebek mellett az Andrássy utat és a Bajcsy-Zsilinszky utat, valamint több hidat is egy kerékpáros felvonulás miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a délután három és fél hét között bevezetendő korlátozás az I., a II., az V., a VI., a IX., a XI. és a XIII. kerületet is érinti.

Ebben az időszakban lezárják a Közraktár utca-pesti alsó rakpart-Dráva utca-Dózsa György út-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút-Üllői út-Ferenc körút-Petőfi híd-Műegyetem rakpart-budai alsó rakpart-Döbrentei tér-Attila út-Alagút-Lánchíd-Széchenyi István tér-Akadémia utca-Garibaldi utca-Nádor utca-Báthory utca-Honvéd utca-Markó utca-Széchenyi rakpart-Jászai Mari tér-Margit híd-Margitsziget útvonalat.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében azt írta: a IX. kerületi Közraktár utcában induló és a Margitszigeten véget érő rendezvény alatt módosul a 4-6-os villamos, a 2-es villamos pályájának javítása miatt közlekedő 2-es pótlóbusz, az 5-ös, a 9-es, a 15-ös és 115-ös, a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as, a 26-os, a 105-ös, a 153-as, a 178-as, a 212-es busz, a 75-ös és a 83-as troli menetrendje, a 16-os autóbusz pedig nem közlekedik.

Aki a belvárosba tart, annak délután és este érdemes a kötött pályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a metrókat vagy a 4-6-os villamost választania. A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a központ honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazás segítségével.

Vasárnap délelőtt egy rendezvény miatt szakaszosan és időszakosan lezárhatják a fővárosban az Üllői utat is, a forgalomkorlátozás a IX., a XVIII. és a XIX. kerületet is érinti. A lezárás vasárnap fél tizenegy és dél között várható az Üllői út-Baross utca-Wlassics Gyula utca-Vasvári Pál utca-Szélmalom utca útvonalon.

Vasárnap rendezik meg a 3. Tour de Bókay elnevezésű jótékonysági kerékpáros felvonulást. A kerékpárosok a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikájától – a Bókay Gyermekklinikaként ismert VIII. kerületi, a Klinikák metróállomás közelében lévő intézménytől – indulnak és az Üllői úton haladnak majd a XVIII. kerületi Bókay-kertig.