Ne dőljön be a novemberi tavasznak!

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Bár a jövő héten is marad az átlagosnál több fokkal enyhébb idő, lassú fokozatos lehűlés kezdődik, és hétvégére megjön a hidegfront.


Hétfő reggel párás, keleten ködös lesz a levegő. Napközben keleten néhol egész napos köd várható, miközben északnyugat felől a naposabb tájakon is erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan kisebb eső is kialakulhat. A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint déltől megélénkül, a nyugati és a középső tájakon néhol meg is erősödik az északnyugati szél. Reggel +4, délután +17 fok körül alakul a hőmérséklet, de a tartósabban párás, felhős északkeleti, keleti tájakon csak 7-10 fok körüli értékeket mérhetünk. A közlekedés időjárási feltételei az ország nyugati felén jók lesznek, de keleten több helyen lehet köd.

Kedden erősen felhős lesz az ég, majd délutántól jelentősen csökken a felhőzet. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Reggel 7, délután 16-17 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Szerdán és csütörtökön a hajnali párafoltok feloszlása után szép napos, gyengén felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Marad az átlagosnál több fokkal enyhébb idő: a csúcsértékek 15 fok körül várhatók.

Péntek reggelre sokfelé válik párássá a levegő, foltokban sűrű ködfoltok jelennek meg. Reggel 4, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet, de lesznek tartósabban ködfelhős tájak, ahol hűvösebb valószínű. Hétvégén északnyugat felől egy hidegfront okozhat szélerősödést, és fokozatosan tovább gyengülhet a nappali felmelegedés.