Ne csodálkozzon, ha nem hajt gyorsan, mégis megbüntetik

Fotó: MTI/MTVA / Honéczy Barnabás

-

Alaposan megvágtak a rendőrök egy gyulai nyugdíjast gyorshajtásért, az új traffipaxszal lehetett gond. Hivatalos válasz egyelőre nincs.


90 ezer forintos csekket küldtek egy idős gyulai asszonynak gyorshajtásért, az új lézeres sebességmérő szerint ugyanis 100 km/óránál is gyorsabban ment Suzukijával, ő azonban biztos benne, hogy nem hajtott ekkora sebességgel.


A nyugdíjas asszonyt még májusban mérték be a rendőrök, a Suzukiját is lefotózták. A képeket a Toltalcar töltötte le a rendőrség honlapjáról. Kiderült, hogy a Suzuki 106 kilométeres tempóban hasított, amikor befogta a lézer, és elkészült a bizonyíték. De a lap szerint van egy kis gond, egyetlen olyan kép sincs, amelynek a közepén szerepel az autó, pedig a traffipax elvileg ott mér. Korábbi tudósítások szerint az új berendezés közepén lévő kört kell a járművekre irányítani, mert csak így mér sebességet az új rendszer. A mérés csak akkor jó, ha a gép nem mozog. Ha mozog, a mozgatás sebessége is befolyásolja a végeredményt, akár felfelé, akár lefelé.

A Totalcar kereste a gyártót és a rendőrséget is, de egyelőre nem akartak nyilatkozni.

Az utóbbi hónapokban többször is volt probléma az új traffipaxokkal.