Ne csak Hermione, mindenki legyen fekete a Harry Potterben!

Forrás: youtube

-

A Twitter-felhasználók már meg is kezdték a castingot. Remek találatok születtek.


Pár napja jelentették be, hogy egy fekete színésznő, Noma Dumezweni játssza a felnőtt Hermione Grangert a Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes színpadi művében. A Harry Potter írója, J.K. Rowling is reagált erre Twitter-oldalán:


Ami biztos: Hermionénak barna a szeme, göndör a haja és igen okos. A bőre színéről egy szó se esett.

Twitter-felhasználók sokasága gondolta ezt tovább, és a többi szerepre is fekete színészeket kerestek a #BlackHarryPotter hashtag alatt. Így többek között találtak szerepet az énekesnő FKA Twigs-nek és Nicky Minaj-nak, a táncos Les Twins duónak, a Miss Universe műsorvezetőjének, Steve Harvey-nek, illetve a színész Morgan Freemannek és Samuel L. Jacksonnak.


FKA Twigs mint Luna Lovegood


Morgan Freeman mint Dumbledore


Les Twins mint Fred és George Weasley


Samuel L. Jackson mint Alastor Mordon


Idris Elba mint Sirius Black


Nicky Minaj mint Dolores Umbridge


Steve Harvey mint a Teszlek Süveg


A Harry Potter és az elátkozott gyermek 2016. július 30-án debütál a londoni West End Palace Theatre-ben. A történet szerint 19 évvel Voldemort legyőzése után járunk. Harry Potter már háromgyermekes apuka és túlhajszolt auror, azaz a rosszban sántikáló mágusok felkutatására és elpusztítására szakosodott zsaruféle, akinek legalább annyit kell hadakoznia a Mágiaügyi Minisztérium aktatologatóival, mint a Londont elpusztítani akaró sárkányokkal és egyéb veszélyes szerzetekkel.