Ne az időjárástól várja, hogy jobb legyen a kedve!

Fotó: MTI/MTVA / HAAKON MOSVOLD LARSEN

-

Eső nem lesz, de sok jóval nem kecsegtet az elkövetkező napok időjárása.


Pénteken a borult, párás és derengő területek változhatnak. Napsütés főleg az északnyugati tájakon számíthatunk. A délnyugati szél többfelé megélénkül. Reggel 0 fok körül alakul csak a hőmérséklet, délután 5 fok köré melegszik a levegő. Fronthatás nem lesz. Hajnalban, reggel elsősorban a déli és a keleti területeken fordulhatnak elő ködfoltok - áll a köpönyeg.hu időjárás-előrejelzésébe.

Szombaton nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de csapadék nem alakul ki. Kevés napsütés főleg északon, északnyugaton lehet. Reggelre fagypont köré süllyed, délutánra 2 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn mindkét nap hasonló időre számíthatunk: a hajnalban képződött köd megszűnése után változóan felhős lesz az ég, tehát legalább néhány órára mindenhol kisüthet a nap. Élénk lesz az északira, északkeletire forduló szél. A csúcshőmérséklet mindkét nap +6 fok körül alakul.

A jövő hét közepén borús, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Szitálás bárhol kialakulhat. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás, a sokéves átlagnál pár fokkal enyhébb idő lesz: +5 fok körül alakul a maximum.

Csütörtökön borult idő valószínű többfelé esővel, a magasabban fekvő tájakon esetleg havas esővel. Erős lesz az északkeleti szél. A csúcsérték csak +3 fok körül várható.