Ne a focihuligánok és a gengszterek legyenek a stadionok urai!

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa szerint muszáj adatokhoz kötni a drukkereket.


„A szurkolói kártyát önkéntessé tették, de a regisztrációt nem, én azt gondolom, hogy ez teljesen jó. A legtöbb embernek jó a szurkolói kártya, mert csak felmutatják, és rögtön tudják a jegyet váltani, aki meg nem akar szurkolói kártyát, az regisztrálhat, megmutatja a személyazonosságát. Azt nem akarja senki, aki a labdarúgásban akármilyen szerepet tölt be, hogy emberek úgy jussanak be a stadionba, hogy nem tudjuk, hogy kicsodák, és úgy követhessenek el dolgokat, hogy nem tudjuk, hogy kik követték el, ez nem egy jó dolog. A formájáról lehet beszélni, hogy mi a jó, mi nem jó, de a magyar labdarúgás ilyen tekintetben jó irányba megy” – fogalmazott a Sport TV Mai helyzet című műsorában a Budapest Honvéd tulajdonosa, aki évekkel ezelőtt élen járt ebben, mikor elhatározta, hogy rendet csinál a stadionban.


Hemingway az MLSZ törekvése mellett van


Arra a kérdésre, el tudja-e képzelni, hogy visszajönnek azok az idők, ahonnan elindult ez a folyamat, ha a szabályok esetleg enyhébbek lesznek, így válaszolt: „Attól függ, mit értünk enyhítés alatt. Ha eltörlik a regisztrációt, eltörlik a szurkolói kártyát, és eltörlik, hogy tudjuk, ki megy a stadionba, akkor természetesen visszajöhetnek. De ezt én elképzelhetetlennek tartom, mert a csapatok, a klubok, az MLSZ nagyon hosszú utat jártak be azóta, és nem hiszem, hogy ugyanazokat a hibákat elkövetnék még egyszer, amit akkor elkövettek, hogy engedjék, hogy a huligánok, a gengszterek legyenek a stadion urai.”


Nincs a válogatott-összetartás ellen

A Bernd Storck által meghirdetett válogatott-összetartásokról így nyilatkozott: „A klubok kooperálni fognak ebben. Voltak klubok, amelyek azt kérték, hogy azokkal a klubokkal, amelyek sok játékost adnak, azokkal még konzultáljon az időpontokkal kapcsolatban. Ha a magyar válogatott jól szerepel az Eb-n, az minden magyar csapatnak jó, a magyar labdarúgás megítélésének jó, és az pénzben is kifejeződhet. Ugyanúgy, ha a klubcsapatok, amelyek kvalifikálják magukat az európai porondra, jól szerepelnek, az úgyszintén minden magyar csapatnak jó.”