NB III-as akadémistákkal játssza utolsó NB I-es meccsét a Győr

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-


A Győri ETO FC honlapjának pénteki beszámolója alapján a Debrecen elleni idegenbeli összecsapáson bemutatkozhatnak azok a fiatalok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre.

A találkozó tét nélküli, ugyanis a mérkőzés eredményétől függetlenül már eldőlt, hogy a Debrecen indulhat az Európa Ligában.

A Győr azután került komoly bajba, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyon visszaszerzését célzó eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként. A klub már május 8-án jelezte, hogy nem tudta teljesíteni a licenc-követelményeknél az MLSZ által előírt hiánypótlást.