NAV-vezetőt hallgattak ki gyanúsítottként az áfacsalási ügyben

-

Tavaly novemberben hallgatták ki gyanúsítottként a NAV egyik vezetőjét, tudta meg a hvg.hu, de nem derült ki, hogy ki volt az.


Hétfőn a parlamentben Schiffer András intézett azonnali kérdést Polt Péter legfőbb ügyészhez a 2013-ban kirobbant NAV-botrányról, pontosabban a nyomozás jelenlegi állásáról.

Polt Péter emlékeztetett, hogy Horváth Andrásnak, az adóhatóság volt munkatársának feljelentése alapján a hatóságok 2013 decemberében rendeltek el nyomozást hivatali visszaélés és más bűncselekmények miat, amit 2015 júniusáig hosszabbítottak meg. A NAV egyik vezető tisztviselőjét hivatali visszaélés miatt vonták felelősségre gyanúsítottként, mondta, azt azonban, hogy kiről van szó, nem árulta el. A válaszból az is kiderül, hogy még vizsgálják, hogy valóban meghiúsultak-e ellenőrzések, illetve hogyan viselkedtek a NAV-nál az ellenőrzések során.

A hvg.hu is megkérdezte az ügyészséget, hogy melyik NAV-vezetőt gyanúsították meg, és milyen intézkedéseket alkalmaztak vele szemben, de csak annyit tudott meg, hogy 2014. november 4-én hallgattak ki egy személyt gyanúsítottként, és ezzel összefüggésben ügyészi intézkedésre nem került sor. Az sem derült ki, hogy a NAV-nál tudják-e ki a gyanúsított, illetve ha igen, akkor felfüggesztették-e emiatt.