Nászutas doktornő segítségével született egy baba a repülőn

-

Persze, videó is van arról, ahogy felsír. Az még kérdés, hogy amerikai vagy tajvani állampolgár lesz-e.


A China Airlines (CAL) egy múlt heti járata már nagyjából hat órája a levegőben volt, amikor a terhessége 32. hete felé közeledő asszony jelezte, hogy elfolyt a magzatvize. A személyzet azonnal orvost keresett az utasok között.

A pilóta értesítette a repülőtársaságot a kialakult helyzetről, és engedélyt kért, hogy a legközelebbi repülőtéren – Anchorage-ban – letehesse a gépet. Nagyjából 30 perccel a landolás előtt azonban a nő világra hozta gyermekét egy épp a mézesheteiről hazafelé tartó Los Angeles-i doktornő segítségével.

Angelica Zen, a UCLA orvosa később egy amerikai tévécsatornának elmondta, hogy bár nem volt sok tapasztalata szülés levezetésében, egy pillanatig sem késlekedett, hogy segítséget nyújtson az asszonynak. Az orvos szerint a szülés során a légiutas-kísérők látták el az ápolói feladatokat, és az utasok többsége egészen addig aludt, amíg fel nem kapcsolták a villanyokat a szüléshez.Miután a gép leszállt Anchorage-ban, az édesanyát és kislányát egy helyi kórházba szállították, ahol mindkettőjük állapotát megfelelőnek találták.

A járat végül több mint háromórás késéssel érkezett meg Los Angelesbe.

A tajvani polgári légügyi hatóság szerint a kislány az Egyesült Államok légterében, tajvani repülőjáraton jött a világra, így az állampolgársága az anchorage-i kórház által kiadott anyakönyvi kivonattól függ majd.