Narancssárga figyelmeztetés - Miskolc felé tart a vihar

Forrás: VS.hu

-

Az ország északi megyéiben 50-60 milliméter eső is eshet. Miskolc felé tart a vihar.


Többfelé várható zivatar, a középső országrészben pedig felhőszakadás is lehet csütörtökön. Zivatarláncolat is kialakulhat - írja a Köpönyeg. Helyenként akár 50-60 milliméternyi eső is előfordulhat. A várható felhőszakadás miatt narancs fokozatú figyelmeztetés van érvényben Budapesten és Pest megyében, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.


Képek az országos felhőszakadásról


Budapesten a felhőszakadás miatt nagy dugó alakult ki, és a forgalom jelentősen lelassult. Egy időre még a metró is leállt.

A Dunántúlon már csak csendes eső, zápor fordulhat elő, keleten még zivatarok tombolnak.

A fővárosra és tíz megyére - Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg - a heves zivatar veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A Balatonnál 22-23 Celsius-fokra hűlt le a levegő, a víz hőmérséklete 23-26 fok.

Csütörtökön dél körül a Heves-Mátra-Putnok vonalon pusztít a vihar. Miskolc felé közeledik.

Baranya megyében, a Véménd és Pécsvárad közötti összekötő úton az átvonuló vihar nyomán vízátfolyás keletkezett a 23-as kilométernél. Az utat lezárták, a forgalmat rendőri segítséggel elterelik – tudósított az Utinform.

A lezúduló esővíz pincéket, mélyebben fekvő garázsokat öntött el, a tűzoltók szivattyúkkal távolították el a vizet. Országszerte leszaggatott, a közlekedést is veszélyeztető ágak eltávolítása miatt riasztották a tűzoltókat - írta közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A felhőszakadásról és zivatarról a Köpönyeg oldalán láthatók a legfrissebb fotók.

Kérjük olvasóinkat, ha fotóztak, videóztak viharral kapcsolatos eseményeket, küldjék el szerkesztőségünknek a hir@vs.hu-ra.