Napsütés zúzza szét a ködös hajnalokat

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Hűvös, de napos idővel számoljon a hétvégén. A jövő héten sem várható eső.


Szombat reggel párás lesz a levegő, elsősorban az Alföldön képződik sűrű köd. Napközben a párásság néhol csak lassan szűnik meg, más területeken azonban ragyogó napsütés várható. Reggel 3, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet. A déli szél csak néha élénkülhet meg. Fronthatással ne számoljon – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Vasárnap hajnalban többfelé képződik köd. Napközben tartósan párás, és gyengén felhős területek váltakoznak majd. Eső nem valószínű. A ködfelhős tájakon csak 10 fok körül, máshol 13-16 fok között várható a hőmérséklet.

Hétfőn az időjárásban lényeges változás nem lesz: reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő, délután fátyolfelhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. 14 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Kedden és szerdán tartósan párás, ködfelhős és kevésbé felhős tájak lesznek. Eső továbbra sem alakul ki. A tartósan párás területeken csak 7-10, máshol 11 és 15 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön nagy területen élénkül meg a délkeleti szél, így csökken a köd kialakulásának esélye. Változóan felhős lesz az ég, a maximum 15 fok körüli lehet.