A fél országra riasztást adott ki az OMSZ

Fotó: iStockphoto / giuliano2022

-

Az ország keleti felére riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára. Az előrejelzés szerint elsősorban a Komárom-Gyula vonaltól északkeletre várható ismétlődő eső, zápor, melyből területi átlagban több helyen 15-20, néhol akár 30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.


Szerda


Csütörtök


A hosszú hétvégére a Köpönyeg.hu szerint változatos időjárásra lehet számítani:

Csütörtökön délelőtt főleg a Dunántúlon, a déli tájakon és a Tiszántúlon várható eső, záporeső. Kevés napsütés főleg az északi területeken lehet. Délután a középső országrészben és a Dunántúl keleti felén is jelentősen csökken a felhőzet. A Dunántúlon és a középső tájakon záporok fordulnak elő, míg a Tiszántúlon tartós eső is lehet. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet a tartósan esős tájakon 15 és 20, máshol 20 és 26 fok között alakul.

Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég. A Tiszántúlon még mindig több helyen alakulhat ki zápor, élénk marad az ÉK-i szél. Reggel hűvös lesz, 10 és 17 fok közötti hőmérséklettel, délutánra 23-24 fok köré melegszik a levegő.

Szombaton a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, amelyekből elszórtan számíthatunk záporokra. Továbbra is élénk lesz az északkeleti szél. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: 23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap többórás napsütésre van kilátás kevés felhővel. Csapadék már sehol sem alakul ki. Megkezdődik a felmelegedés, egyre többfelé lehet 25 fok körüli nyári meleg.