Napokra eltűnt egy szatmári lány, családja szerint elrabolták

-

Vasárnap este eltűnt egy 15 éves lány egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei faluból, szerdán került meg. Az apja a rendőrökhöz fordult, mert szerinte a lányt elhurcolták. A család érintett abban a támadássorozatban, amit romák ellen követtek el 2008-2009-ben – írja a 444.


A családra gyújtották a házat, a család egyik tagját meg is lőtték. Az akkori traumát számos rossz fordulat követte az életükben, elköltöztek a településről, végül visszatértek, mert az új helyen nem fogadták be őket. Így abban a faluban laknak most, ahol a támadás érte őket. A gyerek eltűnésében az apa szerint sincs rasszista szál, viszont úgy érzi, a rendőrség szinte semmit sem tett annak érdekében, hogy megtalálja – írja a 444.

A szülők vasárnap este vették észre, hogy a lányuk nincs otthon. Az apa másnap reggel bejelentést tett a nyírbátori rendőrkapitányságon. A családfő szerint egyértelműen bűncselekmény történt, sőt a rendőröknek azt is elmondta, szerinte kik rabolhatták el a gyereket. Megtalálta azt a férfit is, aki kocsival elvitte a lányt Budapestre, a Keleti pályaudvarhoz.

A családfő úgy érzi, hiába adott információkat a rendőröknek, és noha felhívta a figyelmet a településen élő egyik családra, akik állítólag lányok futtatásával is foglalkoznak, a hatóságok nem vették komolyan az ügyet.

A lány végül szerda este került elő. Nagyon keveset beszélt, az apa szerint megfélemlítették. A megviselt lány olyan állapotban volt, amilyenben még nem látták a szülei, azt gyanítják, hogy bedrogozták. A zsebében ötven centet találtak és egy papírt, amin németországi telefonszámok voltak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság körözést adott ki, és adatgyűjtésbe kezdett. Miután a lány hazatért, azonnal kihallgatták, de „a meghallgatás során bűncselekményre, vagy egyéb intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel”.