Napokon belül havas eső jöhet

Fotó: MTI/MTVA / Balázs Attila / MTI/MTVA / Balázs Attila

-

Napról napra hidegebb lesz.


Szerdán a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és szórványosan várható eső, zápor. A Dunától keletre változóan felhős lesz az ég, de csak elszórtan alakulhat ki zápor. A keleti szél többfelé megélénkül. Reggel 11, délután 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Fronthatás nem várható.


Csütörtökön borús, párás időre van kilátás. Többfelé számíthatunk esőre, záporra. A déli, délnyugati szél élénk lesz, néhol erős lökések is lehetnek. 12 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken folytatódik a borongós időjárás. Reggel pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Szórványosan alakulhat ki eső, szitálás. Reggel 5 és 12, délután 12 és 17 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton a reggeli ködfoltok feloszlása, ritkulása után csendes őszi idő valószínű. Csak elszórtan lehet csapadék. Egyre jobban megerősödik az északkeleti szél. 15 fok körül alakul a csúcsérték, de a tartósan párás tájakon csak 10 fok körül alakul a maximum.


-


Vasárnap túlnyomóan borult idő lesz, sokfelé kiadós, tartós esővel.

Hétfőn a magasabban fekvő hegyeinkben havas eső is eshet. Végig erős, olykor viharos lesz az északkeleti szél. Markáns lehűlésre számíthatunk: hétfőn már többfelé 10 fok alatt marad a legmagasabb hőmérséklet.