Napkollektorra is nyertek pénzt kormánypárti képviselők

-

Öt kormánypárti politikus szereltetett részben pályázati pénzből napkollektorokat a házára. A pályázatot néhány éve közel 3 milliárd forintos kerettel hirdették meg, és a keret kimerüléséig fogadtak be pályázatot, vagyis csak a leggyorsabb 4 ezer nyerhetett, írja a Blikk.A Blikk összesen öt politikust talált, akik többnyire feleségük révén az előző ciklusban több százezer forint közpénzt nyertek el napkollektorra.

Simonka György fideszes képviselő felesége két házukra építtetett napkollektorokat összesen 1,6 millió forint értékben. A képviselő szerint a pályázattal "akkor lett volna probléma, ha azért nem nyerhetett volna, mert képviselő felesége".

Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár felesége a Buda környéki családi házukra kért állami támogatást. A tervezett költségek felét, 455 ezer forintot meg is ítéltek nekik a fejlesztési tárca adatai szerint. Soltész azonban azt állította, hogy bár indultak a pályázaton, nem nyertek.

A nyertesek listáján szerepel még Varga Gábor fideszes képviselő és Szekó József mohácsi polgármester házastársa, valamint Kalmár Ferenc miniszteri biztos is, aki saját nevében pályázott a kollektorokra. Valamennyien 700 és 800 ezer forint körüli összeget nyertek el.

A lap tegnap arról írt, hogy Vécsey László fideszes képviselő felesége pályázott a kormányzati Otthon melege program maximálisan megpályázható összegére, 45 ezer forintra, hogy mosógépüket újra cserélje. A támogatást meg is kapták.