Napirend előtt értékelik a népszavazást

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A kormányhoz intézett kérdésekkel, valamint azonnali kérdésekkel ér véget ma az Országgyűlés kéthetes ülése.


Az ülésnap 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyben a képviselők minden bizonnyal értékelik majd a vasárnapi kvótareferendum eredményeit is.

A szocialista Tukacs István szintén az emberi erőforrások miniszteréhez fordulva azt kérdezi, „belátja-e, hogy a kormány rossz döntést hozott a krónikus osztályok ügyében”, a szintén MSZP-s Heringes Anita a nemzetgazdasági miniszter állásfoglalását kéri arról, hogy „vidéken jobban meg lehet-e élni egy pályakezdőnek”.

A Jobbik padsoraiból Ander Balázs a nemzeti fejlesztési minisztert kérdezi arról, helyes dolog-e „gályarabként bánni a buszsofőrökkel”, Farkas Gergely pedig arra vár választ az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kabinet „miért törekszik az alapítványi szakképzések ellehetetlenítésére”.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordulva azt kérdezi majd: „Miért nem halad az uniós források kifizetése?”

A képviselők ezt követően szintén egy órában tehetik fel azonnali kérdéseiket, a parlament aktuális ülése ezután napirend utáni felszólalásokkal ér véget.