Napi Gazdaság: Orbán veje eladta cégei egy részét

Fotó: MTI/MTVA / Burger Barna / MTI/MTVA / Burger Barna

-

Tiborcz István április 28-ai hatállyal eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.


A lap úgy tudja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje az őt és családját ért folyamatos támadások miatt hozta meg döntését. A kormányfő lánya, Orbán Ráhel és Tiborcz István 2013 szeptemberében házasodott össze, a Napi Gazdaság szerint azóta „ nem telt el olyan hónap, hogy valamelyik médium, ellenzéki párt ne foglalkozott volna a Tiborcz-érdekeltségek vagyoni helyzetével.”

Kedden az Országgyűlésben az LMP is az Elios nevű vállalkozás tevékenysége miatt intézett kérdést a kormányfőhöz, aki leszögezte: senki nem élvezhet előnyt és nem szenvedhet el hátrányt sem kapcsolatai, sem származása, sem politikai nézetei miatt.

Orbán Viktor a Parlamentben azt mondta, hogy korábban utasította az állami társaságokért felelős fejlesztési minisztert, kötelezze a cégeket arra, hogy aki rá vagy családtagjára hivatkozva ott megjelenik, azonnal zavarják el.