Napi 14 órát dolgoztak a BKK nagyfőnökei, mégis kirúgták őket

Fotó: MTI/MTVA / MTI/MTVA / Építész Stúdió Kft.

-

Az Index úgy tudja, hogy a wellnessfürdő-botrány miatt három vezetőnek kell távoznia a főváros közlekedésirányító cégétől.


Távozik a BKK-tól Somodi László és Markovics Ernő, mindketten vezérigazgató-helyettesek, valamint Mihálszky Gábor tömegközlekedési divízióvezető. Az Index úgy tudja, hogy több oka is lehet a három vezető kirúgásának. Az egyik maga a botrány vagy pedig annak a kiszivárogtatása. Állítólag még tárgyalnak Dabóczi Kálmán vezérigazgatóval a távozásukról.

A napokban a Blikk szellőztette meg, hogy a BKK új vezetősége egy luxus wellnesshotelben tárgyalta meg a szervezeti felépítés változtatásait és a budapesti közlekedés jövőjét. Emiatt Tarlós István főpolgármester vizsgálatot indított.

A BKK ugyanakkor azt közölte, hogy "a kétnapos program alatt a résztvevők az első napon 8:00-tól 0:30-ig (rövid étkezési szünettel) folyamatosan 16,5 órát, a második napon 8:00-tól 20:15-ig (rövid étkezési szünettel) folyamatos 12 órát dolgoztak, ami a két nap alatt 28,5 óra munkát jelentett”.

A BKK szerint azért volt szükség az elvonulásra, hogy koncentráltan dolgozhassanak a működési és hatékonyságfejlesztési projekten a központ új vezetői. Közleményük szerint nem is maradt idő fürdőzni, ezeket a szolgáltatásokat nem vették igénybe. A kétnapos kihelyezett ülésért 370-380 ezer forint plusz áfát fizetett a BKK, és a konferenciatermet ingyen kapták meg.