Nagytakarításba kezd a Telenor

Fotó: Vs.hu/Hirling Bálint / Vs.hu/Hirling Bálint

-

A meglévő 240 csomagból 100-at csinálnak. Érdemes lesz most is matekozni, hamarosan értesítést kapnak a telenoros ügyfelek.


„A jövőre nézve korántsem elképzelhetetlen, hogy a különböző csomagok közül a szolgáltatók megszüntetnek néhányat, ez esetben jöhet szóba egyoldalú ajánlat a részükről” – ezt még abban a július elején megjelent cikkben írta a Buksza, amelyben igyekeztünk érthetően elmagyarázni, hogy a Telenor és a Telekom nagy vihart kavart tarifaemelése miről is szól, és mit tehetnek az előfizetők. (A cikket itt olvashatja el.)


Alig másfél hónappal a tarifaemeléses cirkusz kirobbanása után a Telenor bejelentette, rendet csinál a tarifarengetegében, legalábbis jelentősen csökkenti az elérhető csomagok számát, egyszerűsíti a kínálatot. „Elavult tarifáinkat és kiegészítő szolgáltatásainkat 2015. november 30-ig fokozatosan kivezetjük, mert a korszerűtlen csomagok mennyisége és komplexitása akadályozza rendszereink megújítását, továbbfejlesztését” – áll a hivatalos Telenor-közleményben.

Ez azt jelenti, hogy egy rakás, az előfizetők által nem használt szolgáltatásokat, illetve a népszerűtlenebb csomagokat egyszerűen megszünteti a cég. A karcsúsítás ráfért a rendszerre: a Telenor sajtótájékoztatóján a Hwsw.hu tudósítása szerint elhangzott, hogy jelenleg 244 tarifacsomag van érvényben, november végétől azonban már csak 101 csomag lesz.


Bármivel lehet fotózni, ami 8 megapixelnél nagyobb képeket csinál


A váltás csak a lakossági ügyfelekre vonatkozik, a társaság tájékoztatása szerint köztük lesznek olyanok, akiknek a rég nem használt szolgáltatása szűnik csak meg, másoknak az elavult tarifája változik új csomagra. A Telenor azt mondja, hogy a váltás után kapott csomag havonta ugyanannyiba fog kerülni vagy olcsóbb lesz, mint a mostani, legalább egy éven keresztül. A Telenor segítséget is ad: ezen a linken érhető el az a kalkulátor, amely megmutatja, hogy az adott előfizetőt érinti-e a lépés, és ha igen, akkor milyen változásra számíthat. A cég a megszűnésre ítélt tarifacsomagot használó előfizetőket minimum 30 nappal a november végi kivezetés előtt értesíti, és ajánlatot tesz nekik.


A váltás egy alkalommal ingyenes lesz. Az érintetteknek ezúttal nincs olyan választási lehetőségük, mint a július eleji tarifaemeléses ajánlat esetén, hogy elfogadják-e az új csomagot vagy sem. A telenoros tájékoztatásban ez áll: „a kivezetésre kerülő, régi tarifacsomagot, illetve szolgáltatást nem áll módunkban tovább biztosítani az értesítésben foglalt határidő elteltével, ezért a váltás mindenképpen megtörténik”.


Ha a váltás egy-egy előfizető számára hátrányos, akkor az értesítést követő 15 napon belül minden további nélkül felmondhatja a határozott időre szóló (hűségidős) szerződését, kivéve, ha azt a határozott időtartamból eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti.


Egyszerűbben: akkor távozhatunk, ha a szerződéses feltételeket teljesítjük, például a szolgáltató visszakérheti az előfizetésért korábban fel nem számított kedvezményeket, mondjuk az ingyenesen adott telefon árát. A határozatlan idejű (hűségvállalást nem tartalmazó) szerződés esetében az ügyfelek 8 napos felmondási idővel távozhatnak a telenorosok táborából.