Nagyon szeles, napsütéses idő lesz a héten

Fotó: MTI / Manek Attila

-


Hétfőn hidegfront érkezik, melynek hatására gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan záporok is kialakulnak. A déli óráktól egyre inkább megerősödik, majd több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Északnyugaton délután 13-19 fok várható, keleten még 20-25 fokos melegre számíthatunk.


Kedden az erős, olykor viharos szél hatására csökken a felhőzet, és ragyogóan napos idő ígérkezik. Felfrissül és kitisztul a levegő. A csúcshőmérséklet 15 fok körül alakulhat.

Szerdán szintén derült időre van kilátás, csapadék nem lesz. Az északias légmozgás még mindig erős lesz. Reggel 5, délután 14 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök reggelre gyengül a szél, de igen alacsony lesz a hőmérséklet, többfelé talaj menti fagy is várható. Napközben a szikrázó napsütés hatására gyorsan melegszik majd a levegő. 14-20 fok valószínű.

Pénteken folytatódik a napsütéses idő, csapadék nem fordul elő. A megélénkülő délnyugati széllel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: egyre többfelé emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet.