Nagyon rád vagyok izgulva - kajakedző molesztálta tini tanítványát

Fotó: AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV

-

A Blikk birtokába jutott beszélgetések szerint egy magyar kajakedző egy 15 éves kajakoslányt próbált meg befűzni az interneten keresztül.


Arról érdeklődött, hogy volt-e már fiúval, és közölte, hogy ő bizony kívánja a fiatal lányt.A beszélgetés egyik része:


A lány felnőtteket bevonva válaszolt, hogy később a chatelést bizonyítékként tudják felhasználni.


A beszélgetés egy másik része:


A lap úgy tudja, az ügyben nemcsak ez az egy lány érintett, hanem összesen négy, közülük a legfiatalabb még csak 13, míg a legidősebb 16. Állítólag többször meg is fogdosta őket.

Egy nagykanizsai edzőről van szó. „Fogalmunk sem volt a molesztálásról – árulta el a Bors érdeklődésére dr. Molnár Zoltán, a kanizsai klub elnökségi tagja, bár mások szerint egyik tagnak tudomása volt az esetről. – Megdöbbentünk a hír hallatán, de nem akarunk alaptalanul vádaskodni, és vizsgálatot indítunk.”

A magyar szövetség részéről Baráth Etele elnök közleményben így reagált: „Miután nem kaptunk hivatalos értesítést, így az ügyben nem tudunk érdemben nyilatkozni. Soha nem fordult elő a sportágunkban hasonló eset, amíg be nem bizonyosodik valakiről, hogy bűnös, addig az érintett szakembert is megilleti az ártatlanság vélelme. Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu ­sportágban.”

A szóban forgó edzőnek több világklasszis tanítvány is volt, például Horváth Gábor, aki a Tényeknek így nyilatkozott: „Megdöbbentett, amit hallottam, hiszen két lány édesapjáról van szó. A sportra nagyon rossz fényt vet az ügy, amennyiben ez igaz, akkor az ilyen embereket el kell távolítani a sportágból.”