Nagyon merészet húzott Szalai Ádám csapata

-

A Bundesliga legfiatalabb edzője, a jelenleg 28 éves Julian Nagelsmann veszi át nyáról a Hoffenheimet. A leendő mester csak egy évvel idősebb Szalai Ádámnál.


Jövőre a Bundesliga történetének legfiatalabb edzője, Julian Nagelsmann veszi át a Hoffenheimet, a szerződése 2019-ig szól majd - közölte Alexander Rosen sportigazgató. Nagelsmann jelenleg a juniorokat edzi, és az élvonalbeli munkavállaláshoz szükséges papírok megszerzésén dolgozik.

„Tudjuk, hogy ez egy bátor lépés, de hatalmas tehetségnek tartjuk, ezért egyértelmű volt számunkra, hogy perspektívát akarunk kínálni neki. 2006 óta tevékenykedik edzőként, és meggyőzött minket képességeiről. Julian Nagelsmann a jövő, Huub Stevens a jelen” – magyarázta Rosen.

Nagelsmann a 2013/14-es idényben egy rövid ideig már tevékenykedett a felnőtt csapat mellett, másodedzőként. A tabellán a kiesést jelentő 17. helyen álló Hoffenheimnél hétfőn volt edzőváltás: a menesztett Markus Gisdol helyét a 61 éves Huub Stevens vette át, akinek a megbízatása csak a mostani szezon végéig szól.

Kinevezése esetén a 29. születésnapját jövő júliusban ünneplő Nagelsmann lesz a Bundesliga történetének legfiatalabb vezetőedzője.