Nagyon leégett Károly herceg a Föld Órájával

Fotó: AFP/POOL/Ben Stansall / AFP/POOL/Ben Stansall

-

A brit trónörökös mindenkit felszólított, hogy kapcsolja le a lámpát a Föld Óráján - majd elégetett 1.3 tonna kerozint egy helikopterrel.


Nem tesz jót Károly herceg egyébként sem túl magas reputációjának Nagy-Britanniában, amit a sajtó kiderített róla. A brit trónörökös hangzatos nyilatkozatban hívta fel a királyság lakóinak figyelmét a Föld órája elnevezésű globális akcióra, aminek keretében egy órára a támogatók lekapcsolták a villanyt, és kikapcsoltak minden elektromos eszközt az éghajlatváltozás elkerülése érdekében.


Múlt pénteki videóüzenetében Károly mindenkit csatlakozásra hívott fel az akcióhoz, ami szerinte „hatásosan emlékeztetne arra, hogy már nincs sok időnk a klímaváltozás megállításáért". Csakhogy - mint az Independent kiderítette - Károly az akció másnapján a királynő saját helikopterével repült Highrove-ból Ascot-ba, hogy részt vegyen egy jótékonysági rendezvényen.

A lap munkatársai kiszámították, hogy Sikorsky S76C típusú helikopternek a körülbelül 130 kilométeres úthoz 1.3 tonna kerozint kellett elégetnie. A királyi ház sajtószolgálata a lap megkeresésére azt válaszolta, biztonsági szempontok döntöttek a helikopteres út mellett.