Nagyon közel van a szakításhoz a Red Bull

Fotó: DPPI Media / FREDERIC LE FLOC H

-

A nyilvános viták és vagdalkozások után úgy néz ki, végleg elválnak a Red Bull és a Renault útjai. A csapat tulajdonosát még győzködni kell arról, hogy van értelme folytatni a Forma–1-et. Ehhez viszont égető szükség lenne egy versenyképes motorra. Talán épp egy Ferrarira.


A következő napokban hivatalossá válhat a Red Bull szakítása a Renault-val, és Christian Horner csapatfőnök szerint még nem kizárt az sem, hogy teljesen kivonulnak a Forma–1-ből. Nagyjából két éve zajlik nagy nyilvánosság előtt a vita arról, hogy a Renault miért nem szállít versenyképes motorokat a csapatnak, miközben korábban négy világbajnoki cím is született a partnerségükből. Most úgy néz ki, a viharos kapcsolat véget ér.

Az azonban még nem világos, hogy a jövőben milyen motorokkal mennek majd a Red Bullok. A Mercedes már kizárta az együttműködést a riválisokkal, ami azt jelenti, hogy a Ferrari-motor lehet az egyetlen kivitelezhető opció. Christian Horner szerint azonban még semmilyen megállapodást nem kötöttek. A tárgyalások azért megkezdődtek, egyelőre viszont a Renault-val kell rendezni a válás részleteit. Kérdés az is, hogy a Ferrari tényleg szeretne-e megerősíteni egy rivális csapatot.

Már csak azért is fontos lenne, hogy minél előbb versenyképes motorhoz jusson a Red Bull, mert a csapat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a sikertelenség miatt kezd kiábrándulni a Forma–1-ből. Christian Horner a Japán Nagydíj hétvégéjén is megerősítette: reális esély van rá, hogy a Red Bull kiszáll. „Dietrich Mateschitz ritkán szólal meg, de olyankor oda kell figyelni rá” – próbálta érzékeltetni a helyzet súlyosságát Christian Horner.