Nagyon készülnek a norvégok: még a repülőjüket is gólkirály vezeti

Fotó: SCANPIX / GEIR OTTO JOHANSEN

-

Az ötszörös norvég gólkirály Harald Brattbakk a norvég válogatottat Budapestre szállító repülőgép egyik pilótája.


A Rosenborg csapatával nyolcszoros norvég bajnok, és a trondheimiek mezében ötszörös gólkirály, a visszavonulása után pilótaként dolgozó Harald Brattbakk hozza Budapestre a norvég válogatottat. A csalódást jelentő csütörtöki vereségről a 44 éves egykori 17-szeres válogatott csatár azt mondja, hogy fájdalmas volt ugyan, de minél előbb el kell felejteni a történteket.

„Én is játszottam egy-két fontos meccset a pályafutásom során, olyanokat, mint a tegnapi volt, vagy a vasárnapi lesz. Küzdöttünk, megvoltak a helyzeteink, és egyet kell értsek az edzői stábbal: a párharc kétszer 90 perces, és a második felvonás még hátravan” – mondta Brattbak a norvég Dagbladet című lapnak.


Harald Brattbakk (fehér mezben) a Rosenborggal érte el legnagyobb sikereit


„Nem a legjobb ilyen helyzetben focistának lenni. Tudják, hogy jól játszottak, kidolgoztak számos helyzetet, de sajnos valamennyi kimaradt. De nagyon fontos, hogy mielőbb elfelejtsük a tegnap történteket, és pozitívan álljunk a visszavágó elé.”

A korábbi kiváló csatár amondó, hogy most nagyon fontos a pihenés és a regenerálódás a norvég csapat számára, és nem szabad arra gondolniuk, hogy milyen fontos a vasárnapi 90 perc.

„Soha nem foglalkoztam ezzel különösebben, ez is csak meccs a sok közül. Persze, fontos lesz a végeredmény, de nem szabad csak erre gondolni” – zárta gondolatait Brattbakk.