Nagyon hideg lesz vasárnapig

Fotó: MTI / Varga György

-

Délután sem lesz melegebb -2 foknál, utána enyhül az idő.


Pénteken szikrázóan napos idő várható, havazás viszont nem. A szél is enyhül, reggel azonban sokfelé még kemény fagy lesz, -7 és -11 fok közötti értékek várhatók. A vastagabb hóval borított tájakon -15 fok is lehet. Délután sem lesz melegebb -2 foknál.

Szombat reggel még kevés felhő lesz felettünk, majd napközben fokozatosan beborul az ég, és nyugat felől havazás kezdődik. Éjfélig több helyen eshet 2-7 cm-es friss hó. A déli szél megélénkül. A reggel még -11, -10 fokról -2 fok köré enyhül a levegő. Délutántól több helyen havas, síkos útszakaszokra kell készülni.

Vasárnap felszakadozik a felhőzet, de még így is gyakran lesz erősen felhős az ég. Jelentős enyhülés kezdődik, így a hó mellett egyre inkább szitálás, északkeleten ónos eső is előfordul. Párás lesz a levegő. A csúcshőmérséklet nyugaton már 0 és +4 fok között, keleten még fagypont alatt alakul.

Hétfőn a nap első felében erősen felhős lesz az ég, és kisebb eső, északkeleten ónos eső is várható, később csökken a felhőzet. A szél megerősödik, cserébe +2, +3 fok lehet.

Keddtől változóan felhős, párás idő valószínű. A hajnali órákban zúzmarás köd is képződhet. Reggelente -3, délutánonként +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet.