Nagyon elvertük a brazilokat

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A magyar női vízilabda-válogatott a kilencedik helyen végzett a kazanyi vizes világbajnokságon: Merész András szövetségi kapitány együttese a szerdai helyosztón rendkívül könnyedén, 22-7-re győzte le a brazil csapatot.


Női vízilabda-világbajnokság, Kazany, a 9. helyért:
Magyarország - Brazília 22-7 (5-2, 6-2, 6-0, 5-3)
gólszerzők:
Keszthelyi 5, Bujka, Kisteleki D., Czigány 4-4, Antal D. 2, Szűcs G., Garda, Takács 1-1, illetve Zablith 3, Chiappini 2, Dias, Mantellatto 1-1


Gyors magyar góllal indult az összecsapás, Bujka Barbara emberelőnyből húzta a labdát közelről a kapuba. Támadásban könnyedén került a brazil kapu előterébe a magyar csapat, amely Keszthelyi Rita és Kisteleki Dóra találataival hamar háromgólos előnyre tett szert. A brazilok két támadást is hatásos ejtéssel zártak le, amivel megkapaszkodtak ugyan (3-2), de Czigány Dóra két életerős lövéssel visszaállította a különbséget (5-2).

A második negyed elején Bujkát tüntették el centerben, az ötméterest pedig a sértett értékesítette. Szűcs Gabriella a folytatásban finoman ejtve, majd Keszthelyi nagy erővel talált a brazil kapuba. A magyarok könnyedén növelték tovább előnyüket, Keszthelyi, Czigány, majd Antal Dóra góljára egyetlen dél-amerikai válasz érkezett, az is emberelőnyből. A nagyszünetben hét góllal vezettek a Merész-lányok.


A harmadik felvonás is egy Bujka-féle centergóllal indult, majd Garda Krisztina és Keszthelyi lövése is utat talált a brazil kapuba. A brazilok - akik a nyolc közé jutásért mindössze két góllal kaptak ki attól a kínai csapattól, amelytől a csoportmérkőzések során a magyar együttes is vereséget szenvedett - egyre inkább elkészültek az erejükkel, szinte már lövésig sem jutottak el. Egy másodperccel a játékrész vége előtt gyönyörű jelenetet láthatott a közönség: Czigány hosszan előreívelt labdáját továbbította egyből a kapuba a megúszó Keszthelyi.

A zárónegyedben sem változott a játék képe, a két csapat között folyamatosan nőtt a különbség, a magyarok egymás után szerezték a könnyebbnél könnyebb gólokat, igaz, kétszer emberelőnyből, egyszer pedig akcióból már a brazilok is betaláltak, így a végeredmény 22-7 lett.