Nagymama helyett a nagynéni vetette le magát az égő lakásból

Fotó: MTI / Taipusz Attila

-

Az eddigi hírek arról szóltak, hogy a nagymama, karján az unokájával ugrott ki egy nyíregyházi, negyedik emeleti lakásból, ahol nem tudni, mitől, tűz ütött ki. A rendőrség pontosított: a gyerek nagynénje az áldozat.


A korábbi hírekkel ellentétben nem a nagymamája, hanem a nagynénje ugrott ki az ablakon péntek este annak a gyereknek, akit azóta is életveszélyes állapotban kezelnek a Szabolcs Megyei Kórházban. Az asszony kezében a gyerekkel vetette le magát a negyedik emeletről, miután kigyulladt a lakás. A nő a helyszínen életét vesztette.

A lakásban egy 56 éves nő és 20 éves lánya élt, a lángokat a fiatal lány vette észre, de ő még időben ki tudott menekülni a lépcsőházba.

A kórház sajtóreferense korábban arról tájékoztatott, hogy a gyerek égési és szilánkos töréses sérüléseket szenvedett, illetve sokkot kapott. Ezek a sérülések önmagukban súlyosak, de nem életveszélyesek, a három együtt azonban életveszélyes állapotot okozott – mondta a szóvivő. Vitkai Éva hozzátette, fájdalmai miatt a gyereket altatásban tartják.


Valaki megpróbált segíteni, de már késő volt


Az égő épületből összesen 32 embert mentettek ki a tűzoltók. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet. Az önkormányzat ideiglenes elhelyezést kínált a társasház lakóinak, ám eddig ezt csak egyetlen lakó igényelte.

A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást.