Nagyágyúk tárgyalnak Budapesten

-

Magyarországon tartja ötvenedik éves találkozóját az Európai Petrolkémiai Szövetség, amely 4400 milliárd euró összárbevételű cégeket képvisel.


Budapesten tartja ötvenedik, jubileumi éves találkozóját az Európai Petrolkémiai Szövetség (EPCA) október elején. A szervezet 53 országból több mint 700 tagvállalattal bír, amelyek összesen több mint 5,6 millió főt foglalkoztatnak. A tagvállalatok éves összesített árbevétele meghaladja a 4400 milliárd eurót, amely a 2015-ös magyar GDP negyvenszerese. Üzleti együttműködés, ügyfélközpontúság, sokszínűség és befogadás, ellátási lánc, logisztika, tehetséggondozás és innováció a főbb témák, 2800 szakértő érkezik a fővárosba.

Az EPCA összefogott a Plastics Europe-pal, az európai műanyagipari vállalkozások szövetségével, hogy életre hívja az Európai Ifjúsági Vitaversenyt, amely lehetőséget adott több mint 500 hallgatónak Európa-szerte, hogy megvitassa a globális műanyag- és vegyipar jövőjét. A kezdeményezés célja, hogy bevonják a fiatal generációt, tanuljanak tőlük, és jobban megértsék a törekvéseiket, emellett pedig népszerűsítsék a STEM-képzéseket (science, technology, engineering, mathematics – tudomány, technológia, mérnöki tudományok és matematika), illetve a sokszínűséget és a befogadást.


Mert ez műanyag


Mindezt úgy, hogy közben kiemelik a több tudományág együttműködését igénylő megközelítést és a különböző karrierutakat, amelyeket a vegyipar kínál, valamint az ágazat termékekben és szolgáltatásokban megnyilvánuló hozzájárulását a fenntartható megoldásokhoz.