Nagy ütemben zárja a fiókjait a Raiffeisen

Fotó: MTI/MTVA / Bruzák Noémi

-

A második negyedévben bezárt 13 bankfiókon felül a harmadik negyedévben újabb fiókokat szüntetnek meg, nagyjából minden harmadikat – olvasható a bank honlapján. A magyar leánybank viszont két év után újra nyereséges lett.


A fiókok bezárását és a létszámleépítést már az év elején beharangozta az osztrák tulajdonú bank, és ez a folyamat 2016-ban is folytatódik. A bank honlapján megjelent tájékoztatás szerint idén és jövőre jelentősen csökken a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma, ezzel 2016 végéig nagyjából 15 százalékkal mérséklődnek a személyi kiadások. 2015 első felében 2123 alkalmazottja volt a Raiffeisennek Magyarországon.

Szintén az idén év elejétől a jövő év végéig terjedő időszakban 20 százalékkal csökkentik az általános adminisztratív kiadásokat.


Újra nyereséges

A Raiffeisen magyarországi leánybankja újra nyereséges lett, eredménye meghaladta az elemzői várakozásokat. A második negyedévben 16 millió euró volt az adózott nyereség, az első negyedévi mínusz 21 millió eurós eredmény után. 2015 első fél évében így még mindig veszteséges volt a hazai bank, de már csak 5 millió eurós a mínusz.

A banki elszámoltatás, vagyis z egyoldalú kamatmódosítások miatti visszatérítési kötelezettség 251 millió euróval rontotta az eredményt, ebből 33 millió euró az idei első fél éves eredménykimutatásban jelent meg.

A Raiffeisennek nagyjából 560 ezer ügyfele van Magyarországon.