Nagy terveket szövögetnek a Fradinál

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Az NB I megnyerése vagy a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás a célja a Ferencváros női kézilabdacsapatának.


Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója a zöld-fehér klub hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, olyan terhet nem szeretnének a női csapatra tenni, hogy mindent meg kell nyernie, ahol elindul, de az NB I-ben és a Magyar Kupában el kell jutni a fináléig, a BL-ben pedig a nyolc közé. Ugyanakkor Jeney Zsolt Ákos, a női szakosztály vezetője elmondta: céljuk, hogy megnyerjék a hazai bajnokságot, vagy a BL-ben jussanak el a Final Fourig.


Elek Gábor, a női együttes vezetőedzője jelezte: három válogatott játékost sikerült igazolniuk, Kovacsics Anikó, Bíró Blanka és a holland Danick Snelder is náluk folytatja, továbbá jó előjelnek tartja, hogy hat saját nevelésű fiatal is lehetőséget fog kapni a szezonban.

A magyar mezőnyben egy, a nemzetköziben pedig négy-öt erősebb csapat van nálunk, de szeretnénk előrelépni az előző idényhez képest” jegyezte meg Elek Gábor.


Elek Gábor versenyképesnek tartja a csapatát


Király Sándor, a férfiszakosztály vezetője hangsúlyozta: tíz olyan játékost igazoltak, akiknek komoly NB I-es múltja van, így a feljutás reális feladat az NB I/B-ből.

A klubvezetés úgy véli, hogy a fővárosban komoly igény van minőségi férfikézilabdára, ezt az érdeklődést pedig az FTC szeretné kielégíteni. Adorján Gábor vezetőedző időt kért, amíg a sok érkező miatt sikerül komoly csapattá érniük. A cél, hogy a remélt élvonalba jutás után stabil NB I-es szereplő legyen az együttes, majd három-négy éven belül ahogy Nyíri Zoltán fogalmazott megkerülhetetlen csapattá váljon.