Nagy robaj volt, majd mindenki visított

-

Bevásárlóközpontba hajtott egy emeletes busz Coventryben. Egy idős nő és egy nyolcéves gyerek meghalt a furcsa balesetben.


Bevásárlóközpontba hajtott egy emeletes busz az angliai Coventry belvárosában szombat este, ketten meghaltak, heten megsérültek, egyikük állapota súlyos. A rendőrség szóvivője szerint az emeletes busz előbb több személyautónak ütközött, majd a járdára felugratva egy bevásárlóközpont bejárata feletti védőtetőbe csapódott.Egy járókelő, egy hetvenes éveiben lévő nő, meghalt. Életét vesztette egy nyolcéves gyerek is, aki a busz emeletén, a járműnek közvetlenül abban a részében tartózkodott, amely az épületnek ütközött. További hét utas megsérült, egyiküket súlyos állapotban vitték kórházba. Többen a busz felső részébe rekedtek.

Egy szemtanú, Maneer Fiaz a BBC-nek elmondta, nagy robajt hallott, majd azt látta, hogy emberek rohannak a helyszínre. „Gyereksikolyokat hallottam a busz felső szintje felől, mindenki visított, két gyerek beszorult a roncsok közé a jármű tetején” – tette hozzá. Egyelőre nem derült ki, hogy miért történt a baleset.