Nagy nyereségek voltak az európai tőzsdéken

-

Bár a kínai tőzsde kedden is folytatta zuhanását, az európai tőzsdéken a nyitás óta vették a részvényeket.


Míg hétfőn több index sok éve nem látott mértékben esett a kínai gazdasági növekedés megtorpanása miatt, az európai tőzsdeindexek kedden bő másfél százalékos pozitív kezdés után már folyamatosan növelték nyereségeiket és korrigálták az előző napi veszteségeiket.


A főbb európai indexek jellemzően 3-5 százalék nyereséget értek el a keddi kereskedés végére. A nem hivatalos adatok szerint az európai kereskedés végén a londoni FTSE-100 index 3,27 százalék napi nyereséget mutatott. A frankfurti DAX-index 5,35 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 4,50 százalékkal erősödött.


Az olaj a hétfői – hat és fél éves mélypontot érintő – árcsökkenését kedden valamelyest korrigálta. Az európai tőzsdék zárásakor a Brent nyersolajat hordónként 43,57 dolláron jegyezték a határidős piacon, 2,05 százalékkal a napkezdeti árfolyam felett.

Az euró árfolyama 1,82 százalékkal, 1,1408 dollárra csökkent. Hétfőn az eurót 1,17 dollár felett is jegyezték, az idén január óta első alkalommal.
Az arany határidős jegyzése délután unciánként 1135,60 dolláron állt, 1,56 százalék csökkenéssel.


A forint viszont újra gyengült

Délután óta közel 1 százalékos gyengülésről beszélhetünk, jelenleg már majdnem 315 forint egy euró – emeli ki a Portfolio.