Nagy: "Meg akarjuk nyerni az Eb-t"

-

Nagy Ádám szerint bármi megtörténhet az egyenes kieséses szakaszban.


"Csak úgy lehet nekivágni egy tornának, hogy meg akarjuk nyerni. Lehet, hogy nem reális, de hányan gondolták azt, hogy elsőként jutunk tovább a csoportunkból?" - mondta a magyar válogatott védekező középpályása, aki szerdán a portugálok elleni 3-3-as döntetlen alkalmával nem lépett pályára, mivel volt már sárga lapos figyelmeztetése, így egy újabb büntetéssel eltiltást kapott volna a nyolcaddöntőben.


Saját bevallása szerint a csoportelsőséget még Bernd Storck szövetségi kapitány sem gondolta volna, aki ilyen felszabadultan és boldogan még sosem nyilatkozott a sajtónak, amióta kinevezték a magyar válogatott szakvezetőjének. Mindemellett a német szakember nem lepődött meg csapata teljesítményén.


Storckot nem lepte meg a válogatott jó szereplése


„A kemény munka mindig kifizetődik, és a játékosok egytől egyig maximálisan odatették magukat a felkészülés során.


Ami a legfontosabb, hogy nyitottak voltak az újra és a fejlődésre.

Soha senki nem ellenkezett semmivel szemben, mindenki tette a dolgát becsülettel. Ennek köszönhetően nagyon sokat lépett előre a csapat mind védekezésben mind támadásban" - mondta Storck, aki az Eb során immár mind a húsz mezőnyjátékosának bizonyítási lehetőséget adott.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot. Nyolcaddöntős mérkőzését a nemzeti együttes vasárnap 21 órától Toulouse-ban játssza Belgiummal, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját.