Nagy meccsen lett EL-győztes a Sevilla

Fotó: MTI/MTVA / Czarek Sokolowski

-

Az ukrán Dnyipro előbb vezetett, aztán egyenlített, de a győzelem a spanyoloké lett.


A Sevilla címét megvédve, története során negyedszer győzött a második számú kupasorozatban. Szerda este egy fordulatos meccsen 3-2-re legyőzte a Dnyiprót az Európa Liga varsói döntőjében.

Az ukránok a meccs elején hamar vezetéshez jutottak, a spanyolok azonban a kolumbiai csatáruk, Carlos Bacca vezérletével – és remek gólokkal – fordítottak. Bacca a meccsen két gólt lőtt és egy gólpasszt adott.

A Sevilla - amely másodszor védte meg címét - rekordot állított fel, korábban ugyanis még egyetlen csapatnak sem sikerült négyszer győznie a második számú európai kupasorozatban. Érdekesség, hogy a spanyol együttes a jogelőd UEFA Kupában és az EL-ben valahányszor döntőbe jutott, mindig győzött: 2006-ban a Middlesbrough-t, 2007-ben az Espanyolt, tavaly a Benficát verte.


A Sevilla az EL megnyerésének köszönhetően a 2015/16-os idényben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel majd.Európa Liga, döntő:
Sevilla (spanyol)-Dnyipro (ukrán) 3-2 (2-2)

-------------------------------------------
Varsó, 50 ezer néző, v: Martin Atkinson (brit)
gólszerzők: Krychowiak (28.), Bacca (31., 73.), illetve Kalinic (7.), Rotan (44.)
sárga lap: Krychowiak (45.), Carrico (62.), Bacca (74.), illetve Kankava (17.), Kalinic (45.), Bezusz (70.), Rotan (75.), Matos (83.)