Nagy László visszatér

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A Celje elleni BL-meccsen ismét játszhat a Veszprém kéziseinek csapatkapitánya.


Nem egészen két hét múlva, a szlovéniai Celjében BL-meccsen térhet vissza a pályára Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya, aki szeptember 26-án a Flensburg elleni BL-találkozón törte el a kézközépcsontját.

„Nagy keze mostanra teljesen meggyógyult, így a múlt héten már labdás edzéseken is részt vehetett – közölte Mahunka Zsolt, az MVM-Veszprém orvosa. – Azért az óvatosságról és a fokozatosságról néhány napig még nem szabad megfeledkeznie. Egyelőre csak lövésekre és labdaátvételekre vállalkozhat, a védekező munkában, tehát a test-test elleni küzdelmekben még nem vehet részt. A legutóbbi röntgenvizsgálat azt mutatta, hogy a sérült részek újra megfelelően funkcionálnak és szövődmény sem alakult ki. Most már szinte biztosra vehető, hogy Laci ott lehet a november 15-i celjei Bajnokok Ligája mérkőzésünkön.”

Nagy László úgy sérült meg, hogy a földre kerülve egy német játékossal pontosan egyszerre akarta megkaparintani a labdát. Az ellenfél – szándékosságról szó sem lehetett – a küzdelem hevében Nagy kezére fogott rá, vélhetően akkorra erővel, illetve szögben, hogy a szorításnak a lövő kéz középcsontja nem tudott ellenállni. A sérült csapatkapitány még a reccsenést is hallotta.


Példás együttműködés

„A gyorsnak nevezhető gyógyulás Laci példás együttműködésének is köszönhető – folytatta Mahunka doktor. – Részesült speciális mágneses terápiában, kapott lézeres kezelést, többféle gyógytorna foglalkozáson vett részt, és viselt tapaszcsíkot is. Itt, Veszprémben, és Budapesten is több orvos és fizioterapeuta foglalkozott vele, igazi csapatmunka volt.”

Nagy László amúgy a gyógyulás hetei alatt is igyekezett hasznossá tenni magát. Szinte minden hazai és idegenbeli mérkőzésen ott volt a játékostársai mellett, és néha már úgy tűnt, hogy ő másodedző, a megbízott vezetőedzői tisztet továbbra is betöltő spanyol Javier Sabaté oldalán.