Nagy László nem szomorú a Kiel miatt

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

HÁTTÉR

Nagy László, a SEHA Liga-győztes veszprémiek csapatkapitánya jobban szerette volna, ha a Kielcével kerülnek szembe az elődöntőben, de cseppet sem szomorkodott amiatt, hogy ez a kívánsága nem teljesült. (Ahogy tavaly, úgy idén is a Kiellel kerülnek szembe a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében – erről bővebben itt olvashat.)


Ezen a szinten már alig fedezhető fel különbség az állva maradt csapatok között, akik ráadásul igen jól ismerik egymást

– jelentette ki a válogatott átlövő. „A tavalyi ezüstérmes együttes jutott nekünk, akik akkor a négyes döntő első napján egy eléggé furcsa mérkőzésen legyőztek bennünket, és lám, a sporttörténelem most megismétli önmagát. Az egész csapatom nevében ígérhetem, hogy nem leszünk megilletődve az elődöntőben, úgy is fogalmazhatok, hogy a tanulópénzt tavaly már megfizettük.”


Nagy László szerint a Veszprém számára extra motivációt jelent az, hogy a Kiel éppen a Szeged kiverésével jutott be ismét Európa legjobb négy csapata közé.


Szeretnénk revánsot venni a Kiel csapatán, ami az egész magyar kézilabdázás dicsőségére válhat

– mondta, majd így folytatta: „A most következő közel negyven nap alatt – ha éppen nem játszunk a magyar bajnokságban vagy a kupában – alaposan fel fogunk készülni a német csapatból. Azt már tudjuk, hogy nem sebezhetetlenek, hiszen Zágrábból és Szegedről is vesztesként távoztak. Vannak rossz és jó emlékeink is velük kapcsolatban, de mi most nem a múlttal, hanem a jövővel, a legszebb álmunk megvalósulásához vezető úttal fogunk foglalkozni”.

(Telekom Sporthír Szolgálat)


Kiel: nem mi vagyunk a favorit

A Kiel részéről Alfred Gislason vezetőedző tisztelettel beszélt a Veszprémről: „A Veszprém begyakorlott és tapasztalt csapatot alkot, amely a jelenlegi szezonban tovább fejlődött. A Final Four favoritjának nem magunkat, hanem egyértelműen a Barcelonát tartom”. Thorsten Storm, a THW klubmenedzsere kedvező sorsolást emlegetett, kiemelve, hogy folytatni akarják az elmúlt évek sikersorozatát a magyarok ellen, és bízik benne, hogy a német közönség a négyes döntő egyetlen német csapata mögé áll majd.


Kölnből nem lehet elmozdítani a Final Fourt

A következő öt évben is Köln lesz a házigazdája a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden, a Final Four sorsolásán jelentette be, hogy további négy évvel meghosszabbították az északnémet várossal az eredetileg jövő nyárig szóló szerződést.

Michael Wiederer főtitkár az EHF honlapján elmondta, az elmúlt években bebizonyosodott, hogy Kölnnél jobb helyszínt nem is találhattak volna a klubcsapatok legrangosabb sorozatának zárószakaszához, ugyanis évről évre több tízezer drukker tér vissza a eseményre. A férfi BL-ben 2010 óta rendeznek négyes döntőt, és a kezdetek óta Köln a házigazda.