Nagy László a Kielcével meccselne a BL-elődöntőben

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A PSG legyőzése és a BL Final Fourba jutás a csapategység diadala volt, amit az egyenletesen eloszló góllövések száma is mutat – véli Nagy László, az MKB-MVM Veszprém kézilabdázója, aki törött és műtött kisujjal játszott a franciák ellen. Az átlövő a DigiSport Reggeli Start című műsorában elmondta: a sorsoláson az elődöntőben a lengyel Kielcét szeretné kapni.


„A mérkőzés alakulását nézve valóban úgy tűnhetett, hogy a 20. perc táján eldőlt a továbbjutás kérdése, ám belülről egyáltalán nem éreztük ezt, mert a PSG perceken belül képes fordítani – én csak az utolsó percekben éreztem így” – mondta Nagy László, aki korábban a most szintén Final Fourba jutott Barcelonában is kézizett. Nagy elmondása szerint a tavalyi hasonló PSG-elleni siker mentálisan tett jót a csapatnak, önbizalmat adott.


Önkritikusan annyit tennék hozzá: most a visszavágón több gólt kaptunk a kelleténél. Nálam nincs meccs embere, a csapatot kell kiemelni: Roli védései, Ilić góljai, de a találatok nem véletlenül oszlottak el egyenletesen

– mondta Nagy László, hozzátéve: „Nagyon remélem, hogy a május végi Final Fourra már a régi lesz a kezem, hiszen kisebb műtéten estem át, miután a SEHA-liga döntőjében a jobb kezem kisujján keresztbe tört az ujjperc – ezek után a pályára lépés lélektanilag volt fontos számomra. Vannak fájdalmaim, remélem, múlnak majd”.

Nagy elmondása szerint a Barcelonát és a Kielt már a sorozat előtt a Final Fourba lehetett várni. „Ez a négyes erőviszonyokat illetően valóban realitást tükröz. Innentől a sorsolásban bízom, kíváncsian várom, és olyan elődöntőt szeretnék látni, ahol a Barca és a Kiel összeméri erejét, vagyis nekünk a Kielce lenne a legmegfelelőbb, őket szeretném kapni” – jelezte a válogatott átlövő.


Hasta la vista?


Szóba került kulcsjátékosuk eligazolása is: „Téma közöttünk Momir Ilić távozása a Barcelonába, de a meccseken félre tudjuk tenni. Logikus, hogy az ő személye Karabatić távozásával felkerült a katalánok kívánságlistájára – naná, hogy BL-gólkirállyal akarják pótolni, erről viszont élő szerződése miatt a két klubnak kell majd megegyezni”.


A legfontosabb, hogy Momo és a csapat lelkileg rendben legyen az év legfontosabb mérkőzésein

– zárta szavait Nagy László.