Nagy Lacit megműtötték, BL-győztes edző érkezhet Veszprémbe

Fotó: MTI/MTVA / Martin Meissner

-

A terveknek megfelelően hétfőn délelőtt megműtötték Nagy Lászlót, az MVM Veszprém és a magyar kézilabda-válogatott jobbátlövőjét, akinek szombaton a Flensburg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen tört el egy csont a bal kézfejében.


A Telekom Sporthír Szolgálat tájékoztatása szerint a klasszis játékost Mészáros Iván operálta meg a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a beavatkozás közel egy órán át tartott. "Nagy László törött bal kézfejére úgynevezett lemezes és csavaros rögzítés került" - nyilatkozta Mahunka Zsolt csapatorvos hozzátéve, hogy a szombati elsődleges prognózisnak megfelelően a csapatkapitány teljes gyógyulása várhatóan 4-6 hetet vehet igénybe. Nagy László a szombati mérkőzés második félidejében, még a hajrá előtt sérült meg, ám az együttes így is győzni tudott 28-24-re.


Palmarsson és Nagy a hétvégi meccsen


Eközben egy kézilabdára szakosodott francia hírportál, a Handnews.fr úgy értesült, hogy a német Martin Schwalb is befutó lehet az MVM Veszprém, amelynek vezetői a spanyol Carlos Ortega utódját keresik. Az oldal emlékeztet arra, hogy 2013-ban Martin Schwalb vezetésével a HSV Hamburg megnyerte a Bajnokok Ligáját, ám arra is, hogy egy évvel később szívinfarktust megelőző műtéten esett át. Szerepét akkor Christian Gaudin vette át, a HSV jelenlegi edzője pedig Michael Biegler. Schwalb az év elején megpályázta a német válogatott vezetőedzői tisztét, de a nemzeti szövetség döntéshozói helyette az izlandi Dagur Sigurdssont választották.


Schwalb a BL-trófeával


A hírportál valószínűleg azért hozta össze a német szakembert a magyar bajnokcsapattal, mert Schwalb szombaton ott volt a Veszprém Arénában, ám nem tárgyalni, hanem a Sky TV szakkommentátoraként. A Handnews.fr azt is megemlíti, hogy a kiemelkedő tudású és erős egyéniségnek számító Martin Schwalb lehetne a Kielből idekerült Christian Zeitz után a Veszprém második németje.


Nem sietnek, Sabate még marad

Veszprémből származó információ szerint - főleg az eddigi másodedzőből előrelépett Xavier Sabaté sikeres bemutatkozása után - nem akarják elsietni Ortega utódjának leszerződtetését. Ebből az is következik, hogy október 3-án, szombaton, a Zágráb elleni újabb BL-meccsen, majd nem egészen egy nappal később, a Nexe elleni SEHA Liga összecsapáson is Sabaté irányíthatja a csapatot.